Representants de la CUP i Compromís per Valls s'interessen per la saturació del Pius Hospital

Davant de la situació de col·lapse del servei d'urgències del Pius Hospital dels últims dies, dos membres del Consell d'Administració del Pius de Crida per Valls-CUP i Compromís per Valls-ICV s'han personat al centre hospitalari divendres, 30 de desembre, per conèixer de primera mà la situació acompanyats del president de Comitè d'Empresa que ens hi  ha acompanyat. La visita ha permès analitzar la situació a partir de la opinió de professionals i pacients i així com poder realitzar la tasca dins del Consell d'Administració amb coneixement de causa i amb una clara intenció resolutiva, aportant les valoracions per poder millorar les situacions d'incomoditat dels pacients.

Els representants de les dues formacions al Consell assenyalen que des de l'àmbit polític no poden intervenir en les decisions de caràcter tècnic però "sí que creiem que la nostra responsabilitat és apuntar possibles vies de millora en la gestió dels serveis de salut del nostre hospital". 

La visita ha estat al servei d'urgències, on els treballadors del centre han informat del dia a dia viscut aquests dies de massificació davant la prematura arribada de la grip, coincidint amb festes nadalenques. Ha estat evident el malestar dels pacients, les llargues esperes per als pacients de grau 4 i 5, que en algun dels casos ha estat de 4 hores. Els box d'atenció en el moment de la visita estaven ocupats, i hi havia en espera ingressos que s'havien d'absorbir amb els llits que anaven quedant lliures duran la jornada.

Per la seva banda, el director mèdic del centre, ha apuntat que la solució no era posar a disposició els llits que hi havia tancats a l'hospital, sinó absorbir molts més pacients des de l'atenció primària. Per als membres de la CUP i ICV, aquest "és un tema que caldrà debatre i consensuar en propers Consells d'Adminsitració. Igualment s'ha fet palès que caldria una ampliació del servei d'urgències per poder donar l'atenció adequada".

A més durant aquests últims dies, el servei d'atenció a domicili no està funcionant al 100% i, per aquest motiu, consideren que "és probable que la millora i ampliació del servei ADO sigui també part de la solució, per poder atendre aquests pacients que per lloc o complexitat no poden estar hospitalitzats". També consideren que el fet que hi hagi llits tancats a criteri del centre, "és una conclusió que no genera consens entre els professionals del Pius i que caldrà valorar a fons".

Per als representants de les dues formacions, caldria gestionar una solució de ampliació del servei de urgències per graus 4 i 5 ja que l'anomenada 'crisis' ha portat al tancament dels centres de atenció primària que obrien les 24 hores. "La voluntat política ha de ser clara i poder veure com fer sostenible l'ampliació negociant amb el govern de la Generalitat i millorant així també les formes de pagament per aquest servei i garantir que siguin 100% públics", assenyalen.

També proposen restablir l'activitat del 100% de les plantes, fer especialització de serveis per poder assolir nou reptes de futur generant més activitat tenint així un coixí per casos de saturació o poder arribar un consens amb la representació dels treballadors de poder disposar de mitjans humans suficients en casos de sobrecàrrega.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada