Reobre el Casalot de Santes Creus un cop s'han enllestit les obres de remodelació

Aquest mes de desembre ha reobert el Casalot de Santes Creus i aquest nucli d'Aiguamúrcia disposa de nou d'un espai obert a la ciutadania en un dels edificis més emblemàtics de Santes Creus. La reobertura es produeix després de la remodelació impulsada per l'Ajuntament i que ha costat 41.075 euros, un 95% finançat a través del Pla d'Acció Municipal (PAM) de la Diputació de Tarragona.

Les obres han permès dividir en dos l'espai del Casalot de Santes Creus, de forma però que si un dia és necessari, es poden tornar a convertir en un sol. D'aquesta manera, s'han instal·lat uns panells corredissos amb aïllament acústic que possibiliten tenir dos espais amb dues activitats de forma simultània. Els cavalls del sostre també s'han omplert de vidres especials per impedir el pas del so d'un costat a l'altra. La direcció de les obres l'ha portat el mateix arquitecte que va fer les obres dels anys 2004-2006, Saül Garreta, i les ha executat l'empresa Arquibuilding.

Ara, al Casalot, hi ha un bar a un costat, esperant que a l'haver d'escalfar només la seva part sigui molt més sostenible energèticament; i una sala municipal a l'altra costat, una espai que es regeix per les mateixes normes d'ocupació que les altres sales municipals i que es posa a disposició de les associacions del municipi i dels veïnat. Des de l'Ajuntament s'ha accelerat la seva obertura adjudicant-lo amb la màxima rapidesa que permet la legalitat a persones que el poguessin gestionar a compte seu. El bar es va adjudicar a inicis de mes de desembre i va començar l'activitat aquest dissabte 17 de desembre i les persones que el porten paguen un lloguer per a poder-lo gestionar en benefici seu.

El Casalot de Santes Creus té gairebé un segle d'història. La construcció de l'edifici, que havia de ser el Casal del poble, el Local -com durant molts anys es va anomenar-, va quedar interromput per la guerra civil. I així va estar durant molts anys, fins que l'any 2006 es va inaugurar, després d'acabar les obres de tants anys iniciades, i es va poder començar a utilitzar l'edifici com a centre cívic amb un bar.

Des de llavors ha estat un espai utilitzat per multitud d'activitats: conferències, concerts, balls, sopars, festes… però sempre ha resultat difícil compaginar l'activitat que es portava terme amb l'existència d'un bar en el mateix espai. Ara comença aquest nou sistema de gestió de l'espai amb l'objectiu que sigui viable i dinamitzi la vida del poble.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada