Opinió.- "Un País En Comú": La llavor del canvi

RAMON FONT HERRERA*. Fa pocs dies, un nou projecte ha començat a caminar a Catalunya. Un projecte acompanyat de milers de persones i d'un bon grapat d'idees que, sense dubtar-ho, el convertiran en un subjecte polític sòlid i guanyador. Amb el nom "Un País En Comú" aquesta suma d'individualitats, col·lectius, partits, entitats, associacions... s'enlaira amb una càrrega d'il·lusió i entusiasme que em resulta difícil de contenir. Parlo d'aquella il·lusió que empeny, que mobilitza, capaç de provocar canvis, que reivindica, que vol recuperar el que la dreta ha manllevat al poble i, sobretot, un projecte que no renuncia a res.

"Un País En Comú", un nou subjecte polític que compte amb la potencialitat de persones conegudes, amb experiència contrastada a nivell polític, social, cultural... I que també aglutina dones i homes, potser no tan populars, però sí lluitadores i pencaires en els llocs on treballem o des dels càrrecs que desenvolupem en els nostres municipis: ajuntaments, moviments, associacionisme, etc. Parlo de gent d'arreu, que no acostuma a aparèixer massa sovint en diaris, ràdios o televisions, però que de picar pedra en sap una estona llarga.

I què vol aquesta gent, es poden preguntar molts. Com apareix a la nostra web, "volem ser la llavor del canvi". Transformar l'atur en més i millor treball. Transformar una educació i sanitat malaltes en un veritable dret universal a l'abast de tothom. Transformar la marginació social en una inclusió i cohesió efectiva. Transformar el masclisme en empoderament de la dona per tal que les reivindicacions d'igualtat donin pas a la normalització. Transformar les limitacions competencials dels ens municipalistes per dotar-los de major autonomia per garantir autèntics governs de proximitat. Transformar, canviar, crear...  Volem esdevenir, com deia abans, la llavor del canvi.

I no renunciar a res! Volem donar al territori el protagonisme que es mereix. I volem que aquest país que és Catalunya, ric per la seva llengua, cultura, tradicions i, en definitiva amb una història mil·lenària que alguns envegen, pugui decidir el seu futur i ho pugui fer democràticament i aviat. No hi ha cap altre escenari possible! Les catalanes i els catalans hem de poder expressar-nos lliurement, de forma oberta, malgrat la prohibició d'un govern central sense voluntat de dialogar. Per tant, des de fora, que ningú s'avanci a posar-nos etiquetes perquè, des d'ara mateix, manifestem ben alt que, el Dret a Decidir, és irrenunciable i hi lluitarem sense escatimar esforços.

El manifest, punt de partida del nou subjecte polític, ens deixa algunes frases que ajudaran a entendre millor l'escenari pel qual ja estem treballant: "No és lliure un país que en un món globalitzat segueix el dictat de la Troika per posar els interessos del capital financer i el seu deute, molts cops il·legítim, per sobre del manteniment d'un precari Estat del Benestar. Un país és, per sobre de tot, la seva gent. La seva defensa es pot mesurar per la qualitat dels seus serveis públics. La seva vitalitat es constata quan es capaç d'imaginar, explorar i crear un nou món al mig dels reptes que imposa l'esgotament del vell".

El manifest relata també que "està emergint una nova manera d'entendre i de fer política, més transparent, més participativa, sense privilegis, que rendeixi comptes i amb l'obligació de governar escoltant la ciutadania". En definitiva, és l'hora que el poble es reactivi i deixi enrere la seva desafecció vers la política, a causa dels casos de corrupció, per les males pràctiques, per la gestió de governants ineptes, per culpa de les injustícies de la justícia.

Fins les eleccions municipals de 2015 no estava compromès amb cap moviment polític. A dia d'avui, encara, no em lliga una afiliació a un partit, malgrat que sí que defenso molt convençut els idearis d'algunes formacions situades ben bé a l'esquerra. Els que em coneixen de fa temps saben que abans que polític (de fet no m'hi sento) sóc independentista. Ara bé, amb el naixement d'"Un País En Comú" em dóna la sensació de poder tenir tot el que he ambicionat. Tot, vol dir unes polítiques socials amb les quals hi crec cegament i, a més, tinc la possibilitat de sumar, des de les meves conviccions, pel Dret a Decidir de Catalunya.

Em sento honorat i privilegiat per haver estat proposat com a un dels membres del grup impulsor d'"Un País En Comú" i de formar part, entre d’altres comissions, de l'eix de treball que aborda tot el relacionat amb la sobirania de Catalunya. Pencaré per Valls, per l'Alt Camp i pel meu país i les seves persones. Ho faré perquè m'hi he compromès.

*Ramon Font Herrera és regidor de Compromís per Valls-ICV-EUiA-Entesa.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada