Opinió.- Pressupostos de la Generalitat: Compromesos amb l'Alt Camp

JORDI GARCIA I VENTURA*. El projecte de Llei dels Pressupostos de la Generalitat per a l'any 2017, que aquesta setmana inicia la seva tramitació parlamentària, són uns pressupostos compromesos amb la nostra comarca. El govern del nostre país invertirà l'any vinent 5,4 milions d'euros a l'Alt Camp, el que representa un increment de més del 7% respecte els últims pressupostos aprovats, amb obres tan importants com les vinculades als polígons de Palau de Reig a Valls o Roques Roges d'Alcover, la variant de Vilardida, la millora a les xarxes de sanejament i depuració del Pla de Santa Maria, Vallmoll o el Mas del Plata, així com la variant sud de Valls que ja ha entrat en funcionament.

Voldria destacar la importància de la variant de Vilardida, pel que representarà de millora a la seguretat viària d'una infraestructura llargament reivindicada i que el govern de la Generalitat pensa assumir sense dilacions. En aquest sentit, la nova variant suposa un pas més en la millora integral que el nostre govern ha realitzat ja a la carretera entre Valls i el Vendrell, en el que és una aposta pel reequilibri territorial. De la mateixa manera, les inversions en els nous accessos al polígon Palau de Reig de Dalt suposa un pas més en la millora dels accessos en aquesta zona del polígon industrial de Valls i un exemple de com la col·laboració entre la Generalitat i les institucions de Valls i l'Alt Camp han fet possible desenvolupar urbanísticament aquesta zona i facilitar la implantació de noves empreses, com la ja anunciada de Frigicoll. Són aquestes inversions altament rendibles, com la que s'executarà en la xarxa elèctrica del polígon Roques Roges d'Alcover, que aposten per la generació de riquesa, la creació de nova activitat econòmica i industrial, la creació d'ocupació i la reducció de la lluita contra l'atur i que consoliden Valls i l'Alt Camp com un motor econòmic dinàmic de primer ordre.

Com es pot comprovar, d'una manera molt directa, són inversions que demostren l'esforç que està fent la Generalitat per l'equilibri territorial i que situen l'Alt Camp com la comarca amb més inversió per habitant del conjunt del Camp de Tarragona. Aquí hi hagut un treball molt directe de les institucions de Valls i de l'Alt Camp, de col·laboració amb la Generalitat per aconseguir i fer realitat aquelles inversions en infraestructures i serveis que la comarca necessita. A més, són inversions que provenen de departaments de la Generalitat amb conselleries del Partit Demòcrata, assolides des de les sinergies positives que suposa la proximitat pels representants de la nostra comarca en diferents institucions. En aquest sentit, la presència dels nostres representants, com per exemple la de l'Albert Batet com a diputat al Parlament, hi tenen un paper cabdal, exercint de corretja de transmissió per fer realitat tots aquells projectes i inversions que són necessaris per al desenvolupament en tots els àmbits de l'Alt Camp.

Hem pogut comprovar, des de fa temps, com de positiu és aquest treball conjunt i continuat entre les institucions de l'Alt Camp i els nostres representants amb el govern de la Generalitat. Des de la col·laboració i des de la proximitat amb la realitat dels nostres pobles i ciutats, com dic, s'està fent bona feina, un treball que en el seu conjunt té una repercussió directa en la millora de la qualitat de vida, dels serveis que rebem i de les infraestructures que disposem tots els ciutadans de l'Alt Camp.

És evident que amb menys recursos, la Generalitat compleix amb fets molt més del que no ho està fent l'Estat espanyol que, tot i els anuncis, acumula any rere any retards en projectes com el de l'Autovia A-27 que, un cop més, constaten la desinversió i el dèficit d'infraestructures que patim a les nostres comarques i al conjunt de Catalunya. En canvi, el govern català ha demostrat el compliment dels seus compromisos, participant en els últims anys amb obres com el Museu Casteller, la rehabilitació del Convent del Carme per a l'escola Enxaneta o el projecte del Barri Antic de Valls, la nova variant sud o la millora de les entrades de Valls, per citar-ne només alguns de destacats i que ja són realitat.


*Jordi Garcia i Ventura és president comarcal del PDECAT a l'Alt Camp.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada