Montblanc serà Vila del Llibre de Catalunya durant el primet cap de setmana d'abril

Montblanc serà Vila del Llibre de Catalunya els dies 1 i 2 d'abril de 2017. Aquesta serà la tercera població catalana que aculli la iniciativa, després de Bellprat i Cervera. En aquests moments, el consistori montblanquí està treballant amb altres entitats de la Vila Ducal per confeccionar el programa que omplirà d'actes literaris i culturals el primer cap de setmana d'abril del 2017.

La Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya és una iniciativa de VilaDelLlibre.CAT i neix com una proposta adreçada a petits indrets rurals, o bé a pobles i ciutats de major grandària amb zones deprimides, que creuen en la cultura com a motor per a reactivar-se socialment i econòmicament. Una vila del llibre recupera espais i els reconverteix en llibreries de segona mà o en llocs de creació que rescaten els oficis del llibre com l'enquadernació, cal·ligrafia, impressió artesana, il·lustració...

A més, ofereix programes d'activitats basats en la literatura, pensats per a tots els públics, que es poden exercir de manera estable o com a trobades puntuals de petit i gran format com poden ser tallers, presentacions de llibres, trobades amb autors, exposicions, festivals del llibre... Propostes que permeten descobrir d'una forma sorprenent el territori.

Una Vila del Llibre és un espai que ofereix la possibilitat de desenvolupament econòmic i social sostenible en el territori a través de la literatura. Partint de les estructures ja existents, és capaç de donar nova vida als espais abandonats, implicant la població en l'estructuració de propostes que atreuen un visitant interessat en la cultura i les tradicions.

Promou, a més, la cultura del reciclatge. Dóna una segona oportunitat al llibre de paper: estableix un Punt Verd estable, gestionat per entitats socials, on es recullen títols ja rebutjats, es classifiquen, es revaloren i es posen a disposició del públic en llibreries de segona mà físiques i en línia. En les seves instal·lacions, es prioritza la reutilització de mobiliari i d'altres estris.


També, descentralitza la cultura, traient-la de les grans urbs i connectant-la amb la terra. L'apropa a tots els habitants als quals dóna l'excusa perfecta per descobrir racons que, d'una altra manera, no figurarien en els seus plans de lleure.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada