Montblanc enllesteix la recuperació del camí de la teuleria de Ponet, d'alt valor patrimonial

Els treballs de recuperació del camí de la teuleria de Ponet de Montblanc o del Mentides han finalitzat. Aquest camí neix a l'encreuament del barranc de Sant Joan amb el camí cap a l'ermita de Sant Joan per la Tossa. Tot deixant a mà esquerra el barranc de Sant Joan, s'arriba fins a l'antiga teuleria de les Mentides a través d'un camí de pedra seca amb una plataforma de fins uns tres metres, sorprenentment conservada una vegada realitzades les tasques de desbrossament i talada de pins que creixien al mig del camí.

Un cop arribats al complex preindustrial, es pot veure una antiga teuleria de la que ja es tenien referències al cadastre de 1731, propietat del plebà de Montblanc. A l'indret, resten quatre forns en diferents fases de conservació, destacant un d'ells amb una volta d'entrada feta amb totxos massissos, una bassa i mostres de les terreres d'on s'extreia l'argila per a la fabricació de teules.

Des de l'Ajuntament s'havia demanat a Manel Martínez, estudiós i divulgador de les construccions de pedra seca, un llistat de valors patrimonials i culturals en el medi rural del qual en cregués oportú la seva protecció com a Bé Cultural d'Interès Local per al posterior estudi de la regidoria de Medi Ambient. Actualment, l'Ajuntament està en procés de definir quins han de ser els béns en medi rural a protegir; més enllà d'aquesta antiga teuleria hi ha construccions com l'aqüeducte de Sant Joan, el pont de les Bruixes, l'antiga església de Sant Salvador de Prenafeta, la capella de l'ermita de Sant Joan, els dos pous de gel de la Pasquala i diversos molins del terme que resten com a exponents del bon patrimoni arquitectònic del terme de Montblanc.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada