Montblanc aprova definitivament la modificació d'ordenances fiscals per a l'any 2017

El Ple de l'Ajuntament de Montblanc de dimecres, 30 de novembre, ha aprovat definitivament per 8 vots a favor d'Agrupament Catalanista de Montblanc, 2 abstencions de la CUP i 3 vots en contra de CiU i FIC, la modificació de les ordenances fiscals per al pròxim any 2017, després de desestimar les al·legacions presentades pel grup municipal convergent. Les ordenances fiscals que es modifiquen són els impostos sobre béns immobles (IBI); el de vehicles de tracció mecànica; el d'activitats econòmiques (IAE); el de construccions, instal·lacions i obres; i el d'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, així com les contribucions especials.

Pel que respecta a l'IBI, els immobles que incorporin sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar gaudiran d'una bonificació dels 50% els primers cinc anys i del 25% del sisè al desè any. També gaudiran d'una bonificació de l'impost els domicilis familiars habituals en què hi convisquin persones que tinguin el títol de família nombrosa. Llavors, la bonificació serà del 50% quan el valor cadastral del domicili sigui inferior a 30.000 euros, i del 25% quan sigui superior a 30.000 euros.

Pel que respecta a l'impost sobre vehicles de tracció mecànica, s'aplica una bonificació del 50% de la quota de l'impost per als titulars dels vehicles amb motor elèctric i del 30% per als titulars dels vehicles bimodals (elèctric i gasolina o elèctric i dièsel) i per als que utilitzin com a combustible gas natural comprimit d'altres gasos liquats o biogàs, validats per l'Institut Català de l'Energia.

En la taxa per a llicència d'obertura d'establiments, els establiments amb una superfície de fins a 500 metres quadrats pagaran 980,40 euros, i els de més de 500 metres quadrats, 1.960,80 euros. En la taxa de serveis del cementiri, queden prohibides les transmissions de concessions per actes 'intervius', excepte si són ascendents, descendents, cònjuges, adoptats i adoptants. Per a les persones que no els interessi seguir una concessió, després de traslladar les restes, ho revertiran a l'ajuntament, que compensarà els cedents o cessionaris amb l'abonament dels percentatges segons l'antiguitat de la concessió: de 0 a 10 anys, 10%; de 10 a 20 anys, 20%; de 20 a 30 anys, 30%; de 30 a 40 anys, 40%; de 40 a 50 anys, 50%; i a partir de 50 anys, 75%.

Respecte a la taxa d'aprofitament del domini públic, per a les parades de venda o vehicles adaptats per a la venda o alimentació ambulant s'aplicarà un import per a l'establiment per un dia de 87,70 euros, i si l'ocupació és per més d'un dia, es pagarà els 87,70 euros més 7,42 euros per dia de més ocupat.

En el cas de les terrasses, per mes o fracció, es pagarà 3,99 euros el metre quadrat si és dins muralla, i 3,19 euros el metre quadrat fora de muralla. La quota anual és de 2,66 euros el metre quadrat dins de muralla, i de 2,13 euros el metre quadrat fora de muralla. Per a ampliar el número de metres quadrats amb taules, cadires o altres elements, autoritzat per l'ajuntament, es pagarà 0,40 euros el metre quadrat per dia, i si l'ampliació és en motiu de la Setmana Medieval, es pagarà 5 euros el metre quadrat per dia.

Per a l'exposició de material comercial a la via pública per part de comerços autoritzats per a la venda habitual al municipi, es pagarà 0,27 euros per dia, i per a la reserva de la via pública per a l'aparcament exclusiu d'autotaxis i autocar, es pagarà 80,65 euros per cada reserva de tres metres.

Finalment, també es van fixar els preus públics de la piscina municipal, de l'escola municipal de música, dels serveis que es realitzen a les instal·lacions esportives municipals, de les activitats de gimnàs, de la llar d'infants, de l'ermita de Sant Josep, de l'oficina de turisme, de l'ús d'edificis municipals, del Centre de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (CTIC) Montblanc Digital i del servei de contractació de publicitat a l'emissora municipal de ràdio.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada