L'Ajuntament de Valls tenia una ordre d'execució i ja havia actuat subsidiàriament sobre Ca Pebroter

Mentre l'Ajuntament de Valls guarda silenci sobre els danys que ha sofert aquest dijous, 1 de desembre, l'edifici de Ca Pebroter, on s'han destruït balcons i baranes barroques del segle XVIII, aquest periòdic ha pogut saber que el Consistori vallenc havia dictat sobre l'edifici una ordre d'execució. Fins i tot, fa cincs anys el mateix Ajuntament havia actuat de manera subsidiària per reparar uns desperfectes a la seva façana.

Malgrat el malestar que ha generat la notícia pels danys que ha patit l'edifici del número 1 del carrer dels Metges, a darrera hora del dia l'Ajuntament no ha fet cap comunicació per aclarir si els treballs disposaven dels corresponents permisos o de l'autorització del tall del carrer per desmuntar les balconades. Tampoc no ha sortit al pas per anunciar si obrirà una investigació o una possible sanció sobre una actuació que ha suposat una pèrdua més del patrimoni vallenc.

Una situació que contrasta amb el fet que el 12 de desembre del 2015, amb el número de registre 152, el Llibre de Resolucions d'Actuacions Públiques, Urbanisme, Barri Antic i Patrimoni de l'Ajuntament, al que ha tingut accés aquest periòdic, reflectia l'acord d'iniciar "expedient d'ordre d'execució per exigir a Lloguers Reusencs SL com a propietari de la finca situada al carrer dels Metges, 1, el compliment de les obligacions i deures urbanístics que té la propietat".

El 29 de juny de 2011, l'Ajuntament de Valls ja va emetre un edicte, després d'intentar localitzar sense èxit a l'empresa Lloguers Reusencs SL, on ordenava com a mesura cautelar "executar subsidiàriament" repicar el revestiment de la part superior de la coberta de l'immoble, per la part que dóna al carrer Flavià, així com la recollida del material que actualment està sobre la via pública. Llavors es va contractar, amb caràcter d'emergència, a Torrens Cervelló per dur a terme les actuacions amb el corresponent tall de trànsit. A través de Resolució 145-2012 de 12 de novembre del 2012, un edicte va ordenar als Serveis econòmics de l'Ajuntament que "procedeixin a liquidar a Lloguers Reusencs SL l'import de 826 (IVA inclòs) dels costos derivats de l'execució subsidiària duta a terme a l'immoble".

Aquest mateix dimarts, en diversos portals immobiliaris d'internet de l'Estat però també altres de l'estranger, es podia consultar l'oferta de venda de l'edifici de Ca Pebroter, algunes d'elles actualitzades un mes enrere. L'edifici es troba a la venda per 138.000 euros.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada