La rehabilitació de l'edifici de Ca Xapes a Valls té un cost de gairebé 3 milions d'euros

La rehabilitació de l'edifici de Ca Xapes de Valls perquè torni a fer les funcions de Llar de Jubilat de Valls costarà gairebé 3 milions d'euros, segons un informe que va encarregar l'Ajuntament de Valls al que ha tingut accés aquest periòdic. La xifra milionària contrasta amb els 90.000 euros que el govern de Valls ha destinat a Ca Xapes al pressupost de l'any vinent i que serviran, tan sols, per dibuixar el projecte de recuperació. Precisament, aquest dijous, 22 de desembre, el BOP de Tarragona ha publicat el concurs per fer la redacció del projecte bàsic i executiu per a la rehabilitació de l’edifici per aquesta quantitat de 90.000 euros.

Al mes de juny, l'equip d'arquitectes Figuerola, Gavaldà, Romera va lliurar la diagnosi prèvia que li havia encarregat l'Ajuntament sobre l'estat de l'edifici. Segons aquest informe, la remodelació de Ca Xapes pot tenir un cost de 2.968.743,30 euros. Construir un nou edifici de característiques similars pujaria a 3.470.907,75 euros. El cost més important de la restauració, alternativa que proposen els arquitectes, és adequar l'estructura mantenint la façana, el que suposa gairebé una inversió d'un milió d'euros.

Aquest estudi proposa situar una cafeteria a la planta baixa amb accés des del carrer i amb la sala de ball o polivalent. També hi situen en aquesta planta vestidors, administració i un petit magatzem. Es mantindria el tram de l'escala històrica si bé es planteja fer dues escales més de més capacitat com a garantia per a l'evacuació de l'edifici.

A la primera planta, es proposa recuperar el pati històric amb accés amb les dues noves escales. S'hi situaria un gimnàs, una aula d'informàtica, serveis i accessos al pati. Tot plegat, mantenint els elements estructurals que expliquen el valor històric de l'edifici. A la segona planta es planteja una sala d'actes, amb capacitat per a unes 200 persones entre assegudes i dretes, orientada al carrer Paborde que deixi a la vista la fusteria de la coberta. També es reserva espai per a magatzem i tallers. Al sotacobert s'hi instal·larien els serveis.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada