La Generalitat aprova definitivament aquest dijous el pla director urbanístic de 'BCN World'

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, aprovarà definitivament aquest dijous, 29 de desembre, el Pla director urbanístic de reordenació de l'àmbit del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, conegut com a 'BCN Wold'. Un cop feta la signatura, el Pla es publicarà aquest divendres, 30 de desembre, al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i els documents es penjaran a la web del Departament per a la seva consulta.

El Pla es va aprovar inicialment per primer cop el 31 de juliol del 2015 i es va sotmetre a informació pública, rebent un total de nou al·legacions. Des d'aquell moment, el Govern va treballar per redimensionar el projecte. El resultat va ser un nou document que es va aprovar inicialment per segon cop el passat 30 de juny. Aquesta nova versió incloïa una sèrie de millores qualitatives, especialment en l'estratègia de mobilitat de tota la zona i en la integració del CRT al seu entorn, tant pel que feia a l'encaix urbà com el paisatgístic i mediambiental.

El document aprovat el mes de juny s'ha sotmès a un nou període d'informació pública i d'audiència als ajuntaments afectats, durant el qual ha rebut 16 escrits d'al·legacions, a més dels corresponents informes municipals i dels organismes sectorials, que han estat 32. Fruit d'aquestes aportacions, s'han realitzat alguns canvis i precisions en el Pla, especialment pel que fa a la mobilitat, a l'admissió de l'ús hoteler al sector del centre de convencions i també canvis i millores en les infraestructures tècniques de subministraments.

La finalitat del Pla és reordenar l'àmbit per facilitar, en determinades zones, la implantació de noves activitats dins dels denominats Complexos Turístics Integrats (CTI). Es tracta d'un conjunt de negocis turístics que gira al voltant d'instal·lacions per a convencions, congressos i fires, amb la capacitat hotelera suficient per satisfer el número de visitants que atrauran. Cada CTI es complementa amb oferta d'oci, com ara restauració, espectacles, comerços i zones de joc.

Les actuals instal·lacions del CRT, amb PortAventura World al seu centre, ja constitueixen un pol d'atracció en si mateixes, amb quatre milions de visitants anuals. Es tracta d'un dels grans motors econòmics del Camp de Tarragona, la segona àrea metropolitana més gran de Catalunya, que ara rebrà un nou impuls. El CRT se situa als termes municipals de Vila-seca i Salou, en una situació molt accessible des de les principals vies de comunicació del corredor mediterrani, tant viari com ferroviari.

El PDU determina la superfície de sòl i l'edificabilitat dels espais per a hotels, comerços, oci (convencions, congressos, teatre, etc.) i casinos; estableix els paràmetres corresponents als diferents usos, i fixa les reserves de sòl per a sistemes públics de vialitat, equipaments i espais lliures. L'àmbit del CRT delimita tres sectors: el que acull els CTI; el del centre de convencions, que s'ampliarà fins a un màxim de 10.000 metres quadrats de sostre addicionals i on també s'admetrà l'ús hoteler, i el sector nord, dedicat íntegrament a usos hotelers amb un màxim de 50.000 metres quadrats de sostre edificable.

Pel que fa al sector més gran, el dels CTI, abasta 101,74 hectàrees de superfície i el Pla director determina el sostre per a diferents usos que s'hi podrà desenvolupar. El document final del PDU manté les mateixes xifres que el que es va aprovar el mes de juny.


Els usos hotelers abastaran el 57% del total, mentre que les activitats d'oci (congressos, convencions, teatre i espectacles) ocuparan el 16%. Finalment, el 6,7% del sostre es reservarà a usos comercials i el 4%, a àrees de joc. L'alçada màxima dels edificis serà de 75 metres, equivalent a la del Shambala de PortAventura World. Per garantir la qualitat arquitectònica de les edificacions, es requerirà als operadors la redacció d'un projecte unitari d'ordenació volumètrica. El PDU emfasitza l'encaix ambiental del projecte i estableix que els edificis hotelers i comercials hauran de tenir una certificació energètica A, que tota l'electricitat que facin servir haurà de tenir un origen 100% renovable i que el 40% de l'energia per a la climatització haurà de provenir també de fonts renovables.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada