La demarcació de Tarragona comparà amb 17 màquines llevaneus per a la present campanya

Aquest dilluns, 19 de desembre, al matí, s'ha fet la reunió per presentar les novetats de la campanya de nevades 2016-2017 a les comarques de Tarragona amb l'objectiu de millorar la coordinació i resposta dels cossos d'emergència, gestors de les xarxes viàries i empreses subministradores de serveis davant el risc de nevades. La reunió ha comptat amb l'assistència del Delegat Territorial del Govern a Tarragona, Óscar Peris, el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja; i de la responsable de Protecció Civil a Tarragona, Rosanna Camps. També hi ha assistit representants dels cossos d'emergències, educació, gestors de carreteres i empreses subministradores de serveis, entre altres.

La responsable de Protecció Civil a Tarragona, Rosanna Camps, ha presentat als assistents com es prepara la campanya i algunes mesures concretes de coordinació al territori en el marc del Pla de Sector del Pla especial d'emergències per Nevades al Camp de Tarragona (Neucat). Els responsables dels cossos d'emergència de la Generalitat, els diferents gestors públics de les xarxes viàries i les empreses subministradores de serveis (telefonia, electricitat,...) han explicat les actuacions previstes en cas d'emergència per nevades.

Quant a la planificació municipal, a la demarcació de Tarragona hi ha un total de 42 municipis obligats a redactar el pla d'actuació municipal (PAM) per nevades. Pel que fa a les màquines llevaneus disponibles a les comarques de Tarragona per aquesta campanya 2016-2017, el Ministeri de Foment disposa de 8 màquines; la Diputació de Tarragona 5 i la Direcció General de Carreteres de la Generalitat un total de 4. En total, 17 màquines llevaneus.

Algunes de les estratègies de mobilitat del pla Neucat per aquesta campanya inclouen mesures concretes per als vehicles pesants com prohibicions de realitzar avançaments, desviaments, prohibició de circular, o d'altres en funció de l'emergència... i també per als vehicles lleugers com prohibicions circulació sense cadenes i prohibició avançaments amb neu, garantir un carril per a la circulació de les llevaneus,... En quant a estratègies de mobilitat en general, es recorda també que es prioritzarà sempre la neteja de la xarxa viària primària i després la secundària.

Enguany, Protecció Civil de la Generalitat i el Servei Meteorològic de Catalunya preveuen un mecanisme de seguiment i resposta primerenca davant les previsions de nevades que puguin generar problemes en la mobilitat, de forma que es farà un monitoratge acurat i seguint en cada moment perquè les previsions meteorològiques i les mesures de protecció civil s'adeqüin a l'evolució de la previsió meteorològica a cada territori.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada