La CUP de Valls lamenta el rebuig de la seva moció demanant la millora de l'Arxiu municipal

El grup municipal Crida per Valls-CUP va presentar al ple de dilluns, 5 de desembre, una moció on demanava la realització d'un informe on es determinés si l'Arxiu Municipal de Valls compleix amb totes les mesures de protecció necessàries que es desprenen de les obligacions del titulars dels arxius per a la correcta conservació de la documentació i establir els mecanismes i la partida pressupostària necessària per condicionar les instal·lacions i que aquestes garantissin els mínims establerts pel col·lectiu d'arxivers per a la correcta conservació de la documentació.

La CUP acompanya la moció amb un informe realitzat per un arquitecte tècnic, basat en unes
recomanacions fetes pel col·lectiu d'arxivers. Aquestes recomanacions determinen els paràmetres tècnics necessaris per a la correcta conservació de la documentació diversa que pot contenir un arxiu: control climàtic, control d'il·luminació, control de plagues i neteja i controls de seguretat antiincendis, inundacions, robatori, etc…

Segons la CUP, les instal·lacions actuals de l'Arxiu presenten grans deficiències estructurals que poden posar en risc la conservació del patrimoni documental i fotogràfic de la ciutat. Tot i això, l'equip de govern ha votat en contra de l'aprovació d'aquesta moció, "posant en risc la conservació del patrimoni vallenc".

La CUP considera que les irresponsabilitats en l'àmbit de preservació i difusió patrimonial són un continu en l'actual consistori. Ja fa anys que l'Arxiu Municipal de Valls es troba en una situació de greus deficiències que posen en risc el fons documental del qual disposa. L'Arxiu municipal de Valls conté un gran fons documental i fotogràfic repartit actualment entre dues naus al polígon i la petita seu de l'Arxiu, situada a uns baixos del carrer de la Creu de Cames.


Aquesta dispersió de la documentació en tres espais, amb una sola persona que ho gestiona tot, "no és la millor manera de vetllar pel patrimoni vallenc. No se li dóna la importància que es mereix aquest fons, com tampoc se li dóna al fons arqueològic ni al pictòric de la ciutat", conclou la formació.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada