Els municipis de l'Alt Camp i la Conca rebran ajudes del PUOSC, en contra de la previsió de Valls

El Pla únic d'obres i serveis de Catalunya (PUOSC) per al període 2016-2017 distribuirà un total de 60 milions d'euros, 30 per a cada anualitat, en subvencions per a despeses de reparacions, manteniment i conservació d'infraestructures. Els ajuts, que es poden consultar en aquest enllaç, beneficiaran a tots els ajuntaments de l'Alt Camp i la Conca de Barberà així com als respectius consells comarcals.

Fa dues setmanes, en la presentació dels pressupostos de Valls per al 2017, el govern del municipi va anunciar que les inversions previstes es farien amb fons propis de l'Ajuntament perquè per a l'any vinent "no hi ha ni PUOSC ni PAM", va assenyalar l'alcalde, Albert Batet, que va insistir que "no estan previstes noves subvencions". Finalment, el PUOSC aportarà a Valls 66.925,65 euros per a cada anualitat dels anys 2016 i 2017. A més, d'entrada, s'atorga una bestreta del 50% de les subvencions corresponents a l'anualitat 2016 a tots els ens locals beneficiaris. La part restant es tramitarà un cop els ens locals hagin presentat la justificació de la totalitat de les despeses de l'actuació subvencionada.

Les actuacions subvencionades de l'anualitat 2016 s'hauran de dur a terme fins al 31 de desembre de 2016, mentre que les actuacions subvencionades de l'anualitat 2017 es realitzaran entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2017. Els ens locals beneficiaris han de presentar la documentació justificativa per mitjà telemàtic a través de l'EACAT, el sistema habitual de comunicació entre les administracions catalanes. El termini de presentació de la documentació és fins al 31 de març de 2017 per a la despesa executada de l'anualitat 2016, i fins al 31 de març de 2018 per a la despesa executada de l'anualitat 2017.

Aquestes subvencions del PUOSC tenen com a principals objectius contribuir a l'impuls econòmic local; alliberar despesa corrent dels ens locals per permetre que es destini a altres accions i fomentar la cultura del manteniment de les inversions. El PUOSC per als anys 2016 i 2017 es finança amb les aportacions de la Generalitat i les consignades en els pressupostos de les quatre diputacions catalanes, que es formalitzen mitjançant un conveni amb el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada