El Pius Hospital de Valls adquireix la tecnologia punta en la diagnosi per la imatge

La imatge del doctor travessant un passadís amb tot de radiografies sota el braç ja és història al Pius Hospital de Valls. El centre de referència de l'Alt Camp i la Conca de Barberà està desplegant un Pla Estratègic que suposarà, a la propera tardor, comptar amb un Servei de Diagnosi de la Imatge amb les tecnologies punteres que fins ara s'han desenvolupat en el sector.

Actualment, amb la nova tècnica, una mamografia pot ser analitzada amb múltiples imatges que ofereixen capes o segments de la part del cos a estudiar. Això facilita detectar amb més fiabilitat possibles tumors, per molt petits que siguin, benignes o no. De moment no es disposa de prou temps d'ús d'aquest maquinari per oferir una estadística fiable però la percepció que es té des del servei, segons explica el doctor Carles Casañas, és que ha permès incrementar el nombre de detecció de casos.

La tècnica ofereix un altre avantatge com és disposar en 3D de la imatge que abans es recollia en una placa. Tant per a la diagnosi com per al cirurgià que, ara, pot saber exactament el punt on ha d'actuar en la seva intervenció. I no menys important. Les imatges poden ser rebudes al mòbil per un especialista que, en minuts, pot oferir la seva opinió. O per un especialista del Joan XXIII de Tarragona que determini si un cas requereix ser derivat.

Segons el president del Pius Hospital, Martí Barberà, les inversions que s'estan destinant en l'àmbit de la diagnosi per la imatge esta contemplades en el Pla Estratègic 2016-1018 i suposaran una inversió total que rondarà els 700.000 euros. Segons Barberà, el Pius Hospital és un centre de proximitat dels usuaris de l'Alt Camp i la Conca de Barberà i, per aquest motiu, "es tracta d'apropar la modernització" del servei al territori i que "els professionals puguin tenir les millors tecnologies".

En el mateix sentit, el gerent del centre, Joaquim Pallejà, manté l'aposta d'incorporar progressivament les noves tecnologies a l'hospital substituint les que han quedat superades. Aquestes, a més, han de permetre alliberar espais per oferir nous serveis als usuaris en el futur.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada