El GAIP reclama al govern de Vallmoll que lliuri una informació que sol·licita l'oposició

La Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP) ha emès una resolució on estima dues reclamacions d'un regidor del grup Fem Vallmoll sobre informació que no ha estat lliurada per part del govern de l'Ajuntament. La primera de les reclamacions feia referència a la petició de les dades del pressupost desglossat de l'Ajuntament de Vallmoll i de la seva liquidació de l’any 2015. La segona demanava les dades concretes d’una partida específica corresponent a festes populars.

La resolució del GAIP declara "el dret de la persona reclamant" a que l'Ajuntament de Vallmoll li lliuri una còpia en format CD del pressupost del 2015 i de la seva liquidació desglossat en partides. En el mateix sentit, que li sigui lliurat un llistat desglossat de les despeses del capítol de festes populars corresponent a aquell mateix exercici. L'acord insta a fer efectiu el lliurament d'aquesta informació en un termini de 15 dies, un cop sigui comunicada la resolució.

La GAIP, o Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública, és un òrgan especialitzat i plenament independent, elegit pel Parlament de Catalunya per una majoria d'almenys tres cinquenes parts, encarregat de vetllar pel compliment i les garanties del dret d'accés a la informació pública. És creada per la Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern. La principal funció de la GAIP és atendre les reclamacions de la ciutadania contra la desestimació de sol·licituds d’accés a la informació que prèviament hagi formulat. Es pot reclamar davant la GAIP contra qualsevol administració, entitat o empresa pública de Catalunya.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada