El Director General de Policia apunta la supressió del servei de Trànsit a la Conca de Barberà

El Director General de Policia de la Generalitat, Albert Batlle, ha apuntat, en resposta a una pregunta parlamentària, la possibilitat de suprimir en un futur el sector de Trànsit dels Mossos d'Esquadra de la Conca de Barberà, que presta servei a aquesta comarca i a l'Alt Camp. En concret, Batlle assenyala que s'ha plantejat una "proposta de reordenació dels diferents serveis de trànsit repartits a tot el territori" amb la "re-sectorització dels vint-i-dos sectors" que hi ha actualment. La proposta, afegeix el Director General de la Policia, "preveu la gradual reducció de sis sectors que es van estudiar i valorar exhaustivament en el marc del nou model funcional de trànsit i de millora de planificació del servei".

Amb tot, Batlle ha assegurat que "en cap cas aquesta decisió comportarà una reducció dels efectius de l'especialitat". "La revisió del model funcional de trànsit està basat en la concentració de sectors per millorar l'estratègia preventiva, de manera que la redistribució d'efectius proposada continuarà garantint un model de servei d'alta especialització i permetrà optimitzar els recursos humans destinats a aquest servei policial", afegeix.

El Director General de Policia argumenta que des del traspàs de competències en matèria de trànsit per part de l'Estat als Mossos d'Esquadra l'evolució de la realitat viària a Catalunya ha sofert grans transformacions i ha generat canvis importants que necessiten una adaptació estratègica del servei policial de trànsit. Així, "s'ha configurat la seguretat de les xarxes viàries a través de la instal·lació de nous dispositius tecnològics i també s'han produït canvis normatius que han significat una variació en el comportament dels conductors i, en conseqüència, una reducció del risc d'accidentalitat", argumenta Batlle.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada