El Consell de la Conca fa més d'un centenar d'accions de suport a les entitats juvenils

Des de finals de l'any 2010, el Consell Comarcal, a través de l'Oficina Jove de la Conca de Barberà, assessora i acompanya a les associacions de la comarca en la tramitació i regularització de la seva documentació fundacional i fiscal. Inicialment aquest suport es limitava a les associacions juvenils, però d'un temps ençà s'ha ampliat a les entitats en que els joves tenen un paper destacat com els clubs i entitats esportives.

Aquest any 2016, s'han realitzat un total de 112 tràmits i assessoraments, un 96% més respecte l'any anterior. S'han assessorat 69 entitats dels 13 municipis de la comarca de Solivella, Sarral, Santa Coloma de Queralt, Blancafort, Barberà de la Conca, Vimbodí, Rocafort de Queralt, l'Espluga de Francolí, Les Piles, Pira, Montblanc, Vilaverd, i Forès. D'aquestes 69, n'hi ha hagut 22 que era el primer cop que s'adreçaven a l'Oficina Jove.

Els tràmits més habituals i realitzats fins ara són l'adaptació dels estatuts a la normativa vigent, modificació dels estatuts per canvi de nom i articulat, comunicació d'un canvi de Junta al Departament de Justícia, inscripció d'una nova associació al Registre d'Entitats del Departament de Justícia, sol·licitud del NIF provisional i definitiu de l'entitat a Hisenda, canvi de nom a Hisenda, informació fiscal (IVA, import de Societats...), tramitació de la inscripció al Cens d'entitats juvenils de la Direcció General de Joventut i informació i assessorament sobre la tramitació de subvencions.

A part de la gestió i assessorament a les entitats, cada any l'Oficina Jove organitza una activitat formativa adreçada a les associacions. Al mes de març i amb l'objectiu d'explicar a les entitats de la comarca tot el relacionat sobre les reunions de junta i les assemblees es va organitzar una xerrada impartida pel Centre d'Estudis i Suport Associatiu. A la xerrada hi van assistir més d'un centenar d'entitats de tot tipus (culturals, esportives, folklòriques, ampas, de veïns...). A més, el servei actualitza les dades al Vademecum, una eina de cerca d'entitats de la Conca de Barberà.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada