El Consell Comarcal de la Conca de Barberà afronta els problemes d'accés a internet

Alguns municipis de la Conca de Barberà tenen ara mateix importants problemes per accedir amb qualitat a la xarxa Internet. Això suposa una mancança important per als habitants de les poblacions afectades i pels serveis que han de rebre aquests ciutadans, les empreses i les administracions públiques amb centres en aquests municipis. Per contribuir a resoldre aquesta problemàtica, el Consell Comarcal, en col·laboració amb els ajuntaments, impulsarà el desplegament d'una nova xarxa de telecomunicacions per tota la comarca que doti de serveis d'Internet i de telefonia.

Els serveis tècnics del Consell Comarcal han valorat la conveniència de millorar l'accessibilitat a Internet mitjançant l'ús de la tecnologia de Banda Ampla per radiofreqüència. Per aquest motiu s'ha arribat a un acord amb ASPWIFI SL, una empresa especialitzada i de demostrada professionalitat en aquest sector, que està interessada en proporcionar el referit servei a la comarca.

L'empresa ASPWIFI estudiarà i buscarà els emplaçaments més idonis per a la instal·lació dels equips necessaris per a la prestació del nou servei. Evitant, sempre que sigui possible la construcció de noves torres i prioritzant la utilització de les infraestructures de telecomunicacions privades o públiques ja existents a la comarca. També s'encarregarà de dotar les torres de telecomunicacions amb els equips i tecnologia necessària per donar el servei d'Internet i de veu ip. La tecnologia que s'utilitzarà prové dels EEUU i és el primer lloc d'Europa on s'implementa.

Per la seva part, el Consell Comarcal assumirà el cost de la instal·lació de les noves torres que siguin necessàries per arribar a cobrir els municipis amb deficiències. Aquest projecte es durà a terme, en dues fases, al llarg de l'any 2017. El cost previst és d'uns 20.000 euros.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada