El Camp de Tarragona genera un volum d'escombraries per sobre de la mitjana del país

L'any 2015 en el conjunt de les Comarques del Camp de Tarragona es van generar 343.592 tones de residus municipals, un 0,57 % més que l'any 2014, segons les dades de l'Agència Catalana de Residus. Això representa una generació per càpita d'1,54 quilos per habitant i dia, per sobre de la mitjana de tot Catalunya, que és d'1,35 quilos per habitant i dia. Aquesta generació per sobre de la mitjana es deu en part a la influència turística d'algunes de les comarques d'aquesta demarcació.

La comarca que genera més residus per càpita és el Baix Penedès, amb 635,42 quilos per habitant i any, i la que menys és el Priorat, amb 439,19 quilos per habitant i any. Quatre comarques, el Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp i la Conca de Barberà, superen la generació mitjana de Catalunya. Pel que fa a la recollida selectiva neta, que mesura els residus separats un cop descomptats els impropis presents, ell 2015 a les Comarques del Camp de Tarragona el percentatge s'ha situat en el 27,78%, lleugerament per sota de la mitjana de tot Catalunya, de 30,48%.

La comarca que més separa al Camp de Tarragona és el Priorat amb un 41,86%, mentre que el Baix Penedès és la que presenta un percentatge més baix de la demarcació amb un 21,05%. Quatre comarques superen la mitjana de Catalunya de recollida selectiva neta: el Priorat, la Conca de Barberà, l'Alt Camp i el Baix Camp. A nivell municipal, Bellmunt de Priorat és el nucli que registra un millor índex de recollida selectiva neta, amb un 66,63%, seguit de Masó, amb un 61,72%, Poboleda, amb un 59,81%, Riudecanyes, amb un 59,24% i Pratdip, amb un 58,90%.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada