Amics de la Música de Valls porten l'òpera 'Anna Bolena' a l'escenari del Teatre Principal

Aquest dijous, 8 de desembre, a les 6 de la tarda, Amics de la Música de Valls porten a l'escenari del Teatre Principal la representació de l'òpera 'Anna Bolena', dins la Nit de Clàssics. El clàssic de Donizetti, en el projecte 'Òpera express', compta amb Tina Gorina, soprano; Laura Vila; mezzosoprano; Boni Carrillo, baix; Marc Sala, tenor; i Carles Pachón, baríton; sota la direcció d'Stanislav Angelov.

Anna Bolena és una òpera en dos actes de Gaetano Donizetti sobre un llibret de Felice Romani. Es va estrenar el 26 de desembre de 1830 al Teatro Carcano de Milà. Va ser la primera opera representada al Gran Teatre del Liceu, el 17 d'abril de 1847. Va ser el primer gran triomf de Donizetti i el seu passaport per la fama internacional. Malgrat que la història de l'execució d'Anna Bolena és poc fidedigne, l'òpera és tota una celebració del belcanto amb magnífiques melodies i situacions de gran tensió dramàtica.

El seu èxit va coronar Donizetti com el nou rei de l'òpera després de la retirada de Rossini i I'escassa producció de Bellini, mort prematurament. Va inaugurar una fórmula d'èxit en l'òpera que perduraria més de vint anys: un drama amorós, sovint un conflicte matrimonial, alimentat per malentesos i infidelitats que porten a la mort d'un deis amants. Era el moment d'explosió del Romanticisme: tot se supeditava a la construcció de personatges emocionalment turmentats que vivien arguments desgraciats.


'Opera exprés' és un model de concert monogràfic, ideat per Marc Sala, en aquest cas dedicat a l'òpera Anna Bolena, de G. Donizetti. L'objectiu és arribar a tot tipus de públic, per que tothom comprengui el que passa i en gaudeixi, i també volem fomentar l'afició a l'òpera, trencant tot tipus de prejudicis caducs. La fórmula òpera exprés consisteix en fer una selecció en versió concert deis millors fragments de l'òpera escollida, per a veus i acompanyament de piano, i consta d'un presentador que explica I'obra per tal de seguir el fil argumental, i el context històric.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada