Valls destina en dos anys 780.000 euros a comprar immobles a la muralla de Sant Francesc

Aquest any 2016, l'Ajuntament de Valls acabarà invertint 490.000 euros en expropiacions de finques situades a l'illa situada entre les places de Sant Francesc i del Carme i que es va construir sobre les antigues muralles medievals. Per a l'any vinent, el govern municipal ha pressupost per a la mateixa actuació 290.000 euros més, el que representarà una inversió global en els dos exercicis de 780.000 euros.

L'alcalde, Albert Batet, i la regidora d'Actuacions Públiques, Urbanisme, Patrimoni i Barri Antic, Judit Fàbregas, han visitat dimarts, 23 de novembre, aquesta zona de la muralla de Sant Francesc on han fet declaracions contradictòries amb les que es van anunciar en la presentació del projecte de pressupost per al 2017. Així, segons un comunicat de l'Ajuntament, a la xifra de 780.000 euros s'hi podrien afegir 150.000 euros inclosos també en el pressupost per al 2017 per a compra d'immobles al Barri Antic que no es contemplaven per a aquesta fi. Batet també ha anunciat finançament extern en altres línies de subvencions malgrat en la presentació del pressupost va repetir en diverses ocasions que l'any vinent no hi hauria ajuts d'altres administracions.

Sigui com sigui, l'Ajuntament de Valls ara té la propietat o està en tràmit de tenir-la de 19 finques de tot l'àmbit. L'adquisició d'immobles que fins ara ha realitzat l'Ajuntament es concentra en la seva major part a l'illa de cases situades en el tram comprès entre la plaça de Sant Francesc i el carrer de Sant Sebastià. En aquest tram, s'espera que a finals del 2016 o principis de 2017 l'Ajuntament de Valls sigui ja propietari de 14 finques, el 70% del total. Nou d'aquestes 14 finques s'estan adquirint en els últims mesos després que s'estiguin completant els processos legals d'expropiació, en una tramitació que, a la vegada, s'està assolint amb acord amb els propietaris respectius dels immobles. L'actuació també inclou l'illa de cases situada entre el carrer de Sant Sebastià i la plaça del Carme, en el que l'Ajuntament ja es propietari del 25%.

L'objectiu de l'adquisició d'aquests immobles, tal i com estableix el Pla de Millora Urbana del Barri Antic, és esponjar les cases situades entre les vies de la muralla i el carrer de Sant Francesc. D'aquesta manera, es crearia un nou espai lliure que permetria una millor accessibilitat en aquesta zona del Barri Antic i, també, a equipaments i serveis com el Pius Hospital, l'escola Enxaneta o la llar d'infants els Tabalets. A més, un dels grans objectius previstos amb aquesta actuació en el Pla de Millora Urbana del Barri Antic és posar al descobert, amb l'enderroc dels immobles, les restes de l'antiga muralla medieval en aquesta zona del centre històric i iniciar, en fases posteriors, la seva recuperació patrimonial. (Foto: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada