Un total de 14 estudiants es beneficien de les Beques Europa de la Fundació Ciutat de Valls

Divendres, 18 de novembre, es va fer a la Sala de Plens de l'Ajuntament de Valls, l'acte de cloenda de la convocatòria 2015-2016 del Programa Beques Europa que atorga la Fundació Ciutat de Valls. L'acte va ser presidit per Artur Mas, expresident de la Generalitat de Catalunya, acompanyat de l'alcalde, Albert Batet, la vicerectora d'Internacionalització de la Universitat Rovira i Virgili, Mar Gutiérrez, el president del Consell Comarcal de l'Alt Camp, Joan Maria Sanahuja, juntament amb el vicepresident de la Fundació Ciutat de Valls, Jordi París.

Després d'unes paraules de salutació i benvinguda per part de l'alcalde, el vicepresident de la Fundació va exposar els objectius del programa de beques, amb els resultats que s'han assolit al llarg dels 12 anys que ja compleix aquesta iniciativa de la Fundació Ciutat de Valls, i va aprofitar per comentar amb més detall els resultats de la convocatòria que en aquell moment es tancava. Es va donar pas, tot seguit, al moment de lliurament de les acreditacions com a becaris de la Fundació Ciutat de Valls, als 14 alumnes que van gaudir d'aquest ajut en el curs 2015-2016, que passaren a recollir de mans de la presidència el diploma corresponent.

L'acte va continuar amb unes paraules de Marta Queralt Romero, estudiant becada que va parlar en nom de tots els seus companys, i va acabar amb el parlament del president Mas que en les seves paraules va encoratjar els estudiants a prosseguir en la seva preparació de cara al futur, aprofitant totes les opcions que se'ls van presentant i fent una especial referència a la seves estades internacionals.     

El Programa Beques Europa es va iniciar el curs acadèmic 2004-2005 i ha estat convocat anualment per la Fundació Ciutat de Valls, amb l'objectiu d'ajudar econòmicament els estudiants universitaris de la comarca de l'Alt Camp, als quals els hagi estat atorgada, per la seva universitat d'origen, una estada acadèmica de mobilitat internacional, amb reconeixement acadèmic, en qualsevol universitat estrangera. Al llarg de tots aquests anys d'existència, han estat beneficiaris 176 universitaris, dels quals 121 residien a Valls i 55 en altres poblacions de la comarca, havent-se becat un total de 967,25 mesos d'estada internacional amb un cost global de 161.797,50 euros.

Com a dades significatives de la convocatòria que es tancava, els països de destinació han estat Alemanya, Bèlgica, Dinamarca, Estats Units, França, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Regne Unit i Suècia, i que les universitats d'origen dels estudiants eren la Universitat Rovira i Virgili amb 9 estudiants, la Universitat Politècnica de Catalunya amb 2 estudiants, i 1 estudiant de la Universitat de Barcelona, de la Universitat Pompeu Fabra i de l'IBA de Kolding  de Dinamarca. (Foto: Ajuntament de Valls).
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada