Promoció econòmica, residus i subministrament centraran la inversió del Consell de la Conca

El Ple del Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha aprovat per unanimitat el pressupost per a l'any 2017 que puja a un total de 7.239.000 euros. D'aquests, 6,5 milions corresponen al Consell Comarcal i la resta a l'Organisme Autònom de Desenvolupament. Aquest imports representen un increment d'un 1,6% respecte al pressupost de l'any anterior.

La major part dels ingressos corrents del Consell prové de la Generalitat. Per a l'any 2017, s'ha pressupostat un total de 3.509.400 euros, import que representa un 55,54% del total d'ingressos ordinaris. L'aportació prevista per part dels ajuntaments de la comarca per a la prestació de serveis mancomunats ascendeix a 1.904.400 euros, la qual cosa representa un 30,14 % del ingressos corrents. La Diputació de Tarragona mitjançant el conveni marc de col·laboració i coordinació interadministrativa, amb la finalitat d'afavorir la prestació de les competències municipals i altres subvencions de promoció turística, realitza una aportació de 378.300 euros que representa un 5,99 % del ingressos ordinaris. La resta d'ingressos corrents representa el 8,34 % i provenen de preus públics i d'altres administracions.

Pel que fa al pressupost de despeses, un 17% es dedica a despeses de gestió i la resta, un 83%, a la realització d'actuacions i prestació de serveis. Si s'analitza exclusivament la despesa en  serveis i actuacions, l'àmbit més important és el de Medi Ambient, amb un 42,8% del pressupost, seguit per l'àmbit de promoció econòmica, amb un 15%.

L'any 2017, les inversions més importants que es portaran a terme seran l'ampliació de Concactiva i del Viver de Celleristes de Barberà de Conca, la millora de les depuradores i del Centre Comarcal de Tractament de Residus així com l'impuls a la millora de les telecomunicacions de la comarca amb el desplegament d'una xarxa Gigabit Wireless a la comarca i la concreció de l'abastament d'aigua als municipis de la zona nord de la Conca a partir del canal Segarra-Garrigues. El Consell Comarcal continuarà prestant assistència als ajuntaments en àmbits tan diversos com l'urbanisme, suport informàtic, arxiu administratiu, o benestar social, ensenyament, joventut, etc.

Del Pla d'actuació destaca també que l'Àrea de Medi Ambient encetarà l'any vinent tot un conjunt d'actuacions per augmentar la recollida selectiva a la comarca amb el fita posada en superar el 50% d'escombraries de la comarca recollides de forma selectiva. També es continuarà impulsant la formació ocupacional i la inserció laboral a través de l'Organisme Autònom de Desenvolupament Econòmic amb seu a Concactiva amb especial incidència envers els joves, les dones i els col·lectius en risc d'exclusió social.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada