Opinió.- Assemblea Nacional Dones d'ERC

MAGDA JOVÉ*. El passat dissabte dia 12 de novembre, va tenir lloc a Vic l'Assemblea Nacional de Dones d'Esquerra Republicana. A l'edifici emblemàtic el Sucre a Vic ens reunirem prop d'unes dues-centes dones vingudes de seccions locals i regionals d'arreu de  Catalunya, juntament amb la Consellera d'agricultura, ramaderia i pesca, Meritxell Serret, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, parlamentaries, diputades, militants i simpatitzants per a debatre i aprovar el Pla d'Igualtat que ajudi a la feminització del partit, aconseguint atraure talent femení, visualitzant-lo, equilibrant la representació també per gèneres.

Feminitzar els espais de representació d'ERC, els espais de govern, la militància i sobre tot fomentar la transversalitat de gènere a ERC, són els objectius bàsics a aconseguir.

Amb ell, Esquerra Republicana es proposa garantir les condicions de participació paritària amb l'accés de les dones a tots els àmbits de representació i presa de decisions.

Les propostes  a debatre no eren molt  innovadores. Però ho seran de ben segur, si en lloc de desar el document en un calaix, som el primer partit en implementar-les.

Un cop aprovat el Pla d'Igualtat per l'Assemblea, passarà a formar part de l' ordre del dia del proper Consell Nacional per a ser debatut i aprovat i finalment l'Executiva Nacional també hi donarà el seu parer. A partir d'un  període de temps concret  s'avaluaran les progressions amb els indicadors que s'estableixin en cada àmbit.

Durant l'Assemblea s'exposa l'informe de la Vicesecretària General d'Entorn, Gestió del coneixement i Dones, Mireia Matas, on s'hi detallaren les accions  realitzades per àmbits del 2015 i del 2016 i també es lliurà el distintiu de bones pràctiques al col·lectiu OnsónlesDones que treballa per a millorar la presència de la dona en el mitjans de comunicació catalans i que recull la seva activitat en el seu blog, compte de Twitter i de Facebook.

En definitiva, una jornada intensa en defensa dels drets i deures de les dones republicanes, una jornada de treball per a construir la República de la Igualtat efectiva entre homes i dones i un record especial per a Nativitat Yarza, mestra i alcaldessa de Bellprat (Anoia, gener del 1934) primera alcaldessa de Catalunya i de l'Estat Espanyol i que al 1940 la Comissió Depuradora de Magisterio la dóna de baixa com a mestra i s'exilia a França.


*Magda Jové és Secretària de la Dona de la Secció Local ERC de Valls.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada