L'Ajuntament organitza aquest dissabte al matí la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

L'Ajuntament de Valls, en col·laboració amb l'Associació de Restauradors de la ciutat, l'IGP Calçot de Valls i  la DO Tarragona, i amb suport de Cafès Lider, Caprabo i l'empresa Bra, ha organitza una tercera edició de la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls aquest dissabte, 19 de novembre. El Pati de Valls acollirà aquesta Jornada amb la participació dels xefs Nandu Jubany i Carles Gaig. Ambdós xefs protagonitzaran l'acte central de la diada amb una demostració de cuina del calçot, a les 12 del migdia, amb els cuiners vallencs Àngel Solé i Joan Castells.

A dos quarts de 12 del migdia, al Pati, s'obrirà el Mercat de Tastets de Cuina del Calçot preparats per a l'ocasió per 12 establiments de restauració de Valls i de la Comarca de l'Alt Camp. El públic podrà degustar les diferents especialitats a base de calçot per 2 euros la tapa o ració. Al mercat també hi seran presents els vins de la DO Tarragona que oferiran degustacions per 1 euro, amb opció a copa de vidre serigrafiada per 1 euro.

Els restauradors que seran presents al Pati són Ca l'Àngel, Casa Fèlix, Luga, Planeta Kasteller, K de Valls, Masia del Pla, el Tast, Portal 22, Marma, Julià Mallol, Cafè del Teatre i Cal Ganxo. Per part dels cellers de la DO Tarragona, participaran Adernats (Nulles) Mas Vicenç (Cabra del Camp), Mas Bella (Masmolets, Valls) i Estol Verd (Rodonyà). A més, hi participaran els estands del Magatzem del Vermut i de Cafès Líder.

La jornada gastronòmica començarà amb dos actes de caire més  institucional. A les 10 del matí, es procedirà a l'Arrencada del primer calçot per marcar simbòlicament l'inici de la temporada de calçotades. L'arrencada es farà en un camp de conreu d'un productor adherit a l'IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d'aquest producte típic vallenc. Posteriorment, a les 11 del matí, la Sala de Plens de l'Ajuntament acollirà un acte institucional en el qual s'atorgarà la distinció vitalícia d'Amiga de l'Autèntica Calçotada a Ada Parellada. Amb aquest acte, l'Ajuntament de Valls decideix que es declara oberta la temporada 2016-2017 de calçotades.

Ada Parellada és la tercera persona que rebrà la distinció d'Amiga de l'Autèntica Calçotada, després que l'any passat fos nomenada Roser Torras de GSR Produccions de Gastronomia i directora de San Sebastián Gastronomika i que ha estat contractada enguany per coordinar l'esdeveniment. L'any 2014 Robert Fernández, exjugador del FC Barcelona i actual Secretari Tècnic de l'equip de futbol, va ser el primer distingit amb aquest títol honorífic i vitalici. Aquesta distinció va ser creada l'any 2014 per premiar la trajectòria d'institucions, entitats o persones que es distingeixen pel seu compromís amb el país, per la defensa dels productes de la terra, per l'amor per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i a l'hora defensen l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada