L'Ajuntament del Pla aprova un pressupost que creix un 25% respecte al de l'any passat

L'Ajuntament del Pla de Santa Maria va aprovar dijous, 24 de novembre, el pressupost per al 2016, que preveu un significatiu increment del 25% respecte de l'any anterior. Els comptes van ser aprovats amb els vots a favor de l'equip de govern, format per CiU. Els regidors de la CUP, que formen l'oposició, van argumentar el seu vot en contra per la falta d'orientació social del pressupost.

La previsió d'ingressos i de despeses és de més de 2,5 milions d'euros, mentre que en el present exercici era de dos milions gairebé rodons. A diferència d'anys anteriors, el pressupost per al 2017 no es tanca amb equilibri, sinó que preveu ingressar lleugerament per sobre de les despeses. La xifra total de despesa és de 2.525.800 euros. Les entrades es calculen en 2.582.600 euros. La diferència és de 56.800 euros.

Les principals inversions que es preveuen per a l'any vinent són les relacionades amb la construcció de la pista poliesportiva i la urbanització del carrer Mn. Josep Cabayol, que unirà el raval de Sant Ramon i el carrer del Vall passant per davant de la Llar d'Infants. La despesa és triple, perquè comprèn la canalització de la Rasa del Tudores (80.000 euros), la construcció de la pista (80.000 euros) i l'obertura del carrer (190.000 euros).

A més de les despeses, els ingressos també contemplen una pujada considerable. Els increments procedeixen de tres fonts. La principal és la previsió de rebre més subvencions (231.000 euros) seguida per la venda de finques (206.000 euros). Els ingressos per impostos també pujaran gràcies a que finalitza la bonificació de l'IBI per a les concessionàries d'autopistes i a la revisió a l'alça dels valors cadastrals que ha dut a terme el govern de Madrid.

El capítol d'inversions reals del pressupost del 2017 del Pla puja en total a 829.000 euros, molt per sobre dels 375.000 euros del 2016. Aquest apartat és el que concentra la principal variació. A banda, només hi ha una alça significativa: 50.000 euros més que l'any passat per a obres de manteniment. Altres inversions remarcables que conté la previsió per al 2017 són la museïtzació del Centre d'Interpretació del Tèxtil (100.000 euros) i l'adquisició d'una nova màquina d'escombrar (90.000 euros). També s'inclou el pagament ajornat de finques adquirides enguany (45.000 euros).

Tres inversions més s'han pressupostat amb 50.000 euros cadascuna: el condicionament exterior de la Fàbrica, l'adequació de la Casa Rovira com a futur hotel d'entitats i l'arranjament de camins. La darrera despesa d'importància va destinada a la rehabilitació del Casal d'Avis, amb 20.000 euros. Les previsions restants són d'imports més baixos.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada