L'Ajuntament de Valls reconeix en un comunicat que va fer tard actuant a Ca Padró

L'Ajuntament de Valls ha reconegut, a través d'un comunicat del Consistori, que va fer tard aplicant les mesures de protecció a l'edifici de Ca Padró a les que havia estat instat des de diferents instàncies. L'Ajuntament assenyala que el 19 d'octubre va encarregar la redacció d'un projecte d'adequació amb un termini màxim d'una setmana. Però que no va ser fins al 8 de novembre, tres setmanes després, que l'Ajuntament va rebre aquest projecte d’adequació funcional de Ca Padró.

A més, l'Ajuntament de Valls al·lega que el projecte no es va poder començar a aplicar perquè estava en període d’informació per part dels serveis tècnics municipals i també del Departament de Cultura de la Generalitat. L'endemà de l'esfondrament, però, la regidora d'Actuacions Públiques, Urbanisme, Patrimoni i Barri Antic de Valls, Judit Fàbregas, va assegurar que es començaria a aplicar. Segons Fàbregas, el motiu és que un cop ensorrada una part de l'edifici l'expedient urbanístic ha passat d'una suposada fase "d'urgència" a una fase "d'emergència".

La legislació urbanística consultada per aquest periòdic, però, no contempla la figura de la declaració d'emergència citada per la regidora de Valls. Si contempla que "si hi ha urgència i perill en la demora d'una declaració de ruïna legal d'un edifici, l'ajuntament o l'alcalde o alcaldessa, sota la seva responsabilitat, per motius de seguretat, ha de disposar el que calgui respecte a l'habitabilitat de l'immoble i el desallotjament de les persones ocupants, i també respecte a l'apuntalament o l'enderrocament total o parcial de l'immoble", la qual cosa no es va executar a l'edifici.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada