L'Ajuntament de Valls ara diu que començarà demà una actuació d'emergència a Ca Padró

L'Ajuntament de Valls ha anunciat que aquest mateix dimarts, 29 de novembre, començaran els treballs per garantir l'estabilitat estructural de l'edifici de Ca Padró, catalogat com a Bé Cultural d'Interès Local (BCIL). La regidora d'Actuacions Públiques, Urbanisme, Patrimoni i Barri Antic de Valls, Judit Fàbregas, ha anunciat 24 hores després de l'esfondrament que ara l'Ajuntament hi actuarà de manera immediata perquè es passa d'una fase 'd'urgència' a una fase 'd'emergència'.

Malgrat les nombroses alertes dels darrers temps sobre l'estat de l'edifici, Fàbregas ha justificat en tot moment que l'Ajuntament ha estat la correcta i ha insistit en remarcar que es tracta d'una propietat privada i que és a aquesta a qui li corresponia el manteniment de l'edifici. Preguntada directament si l'Ajuntament assumia alguna errada en el procés, s'ha limitat a assenyalar que "l'Ajuntament ha actuat amb contundència i fermesa". Amb tot, no ha aclarit per què fins ara no s'havia actuat subsidiàriament tenint en compte que hi havia requeriments sobre l'estat de la finca des de l'any 2013 i informes de Cultura sobre el risc imminent de col·lapse.

Fàbregas si ha reconegut que al 19 d'octubre l'Ajuntament va contractar un arquitecta perquè en el termini d'una setmana presentés un projecte per atendre els problemes estructurals més greus i que aquest no va entrar a l'Ajuntament fins un mes més tard, el 8 de novembre. Segons la regidora, no es va actuar perquè el document es trobava en "període d'informació per part dels serveis tècnics municipals i també del departament de Cultura". Fàbregas també ha assenyalat que tampoc s'havia actuat perquè estava pendent de la Comissió de Patrimoni. Seguidament, ha negat que aquest procés hagi tingut responsabilitat en l'ensorrament anunciat-

Segons la regidora, ara Cultura està informada de l'esfondrament i es podrà començar a aplicar el projecte que pujarà, com a mínim, a 88.000 euros. Sense confirmar a quina empresa s'adjudicarà un inici d'obres en 24 hores, ha explicat que consistiran principalment en la retirada del 70% de la coberta original que es substituirà per una de nova. A la resta de la coberta també s'hi realitzaran obres, amb actuacions també d'impermeabilització.

També es preveu a l'interior la retirada de tots els elements que estiguin en mal estat de conservació i l'enderroc de dos trespols, en concret les parts dels sostres de la planta baixa i planta primera que estan també en molt mal estat. El projecte també preveu reforçar els apuntalaments en una zona desdoblada de la planta primera i planta golfa situada a la banda de l'edifici que toca al carrer Forn Nou. A més, es netejarà de deixalles, herbes i terra un terrat que dóna al carrer Forn Nou que es troba en mal estat i, a la vegada, es tapiaran totes les obertures de l'edifici per evitar l'entrada d'animals.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada