La Crida per Valls-CUP proposa modificar IBI i IAE per gravar més a les grans empreses

La Crida per Valls-CUP proposa modificar l'estructura de l'Impost de Béns Immobles (IBI) i l'Impost d'Activitats Econòmiques (IAE) de grans empreses que tenen seu o delegació a Valls perquè paguin més. El grup municipal apunta, en aquest sentit, a les grans entitats bancàries, grans supermercats o grans empreses amb seu logística o productiva al polígon industrial.

Segons la CUP, modificant aquests dos impostos, aquestes empreses pagarien més, l'Ajuntament recaptaria més diners i podria decidir entre destinar aquest superàvit a serveis públics o prestacions socials per les persones més desafavorides o també plantejar-se destinar-ho a baixar tipus de gravamen a famílies que no poden pagar precisament impostos com l'IBI o altres taxes per l'ús de serveis públics. La formació recorda que aquestes dues modificacions que es proposen són perfectament legals i possibles i hi ha municipis, com el de Cerdanyola del Vallès, ja l'està aplicant.

La candidatura independentista considera que l'esforç de molts ciutadans i autònoms i petites empreses no ha estat, proporcionalment, gens comparable amb el que han fet grans empreses de capital català i no català. "Aquesta injustícia, que és palpable i que el sistema ha permès a tots els nivells, a la nostra ciutat també s'ha donat amb aquelles grans empreses que tenen totalment o parcial la seva activitat a la nostra ciutat", assenyalen. La formació recorda que "en els últims anys fins i tot s'ha arribat a subvencionar l'IBI de grans empreses perquè vinguessin aquí Valls, en lloc de potenciar un altre tipus de desenvolupament econòmic més lligat al territori i al valor afegit que té aquest".

Finalment, el grup municipal independentista continua insistint en establir una ordenança perquè aquelles entitats financeres que tenen el caixer automàtic a la façana i que, per tant, utilitzen l'espai públic, paguin per aquest ús. "Aquest article de l'ordenança és també molt usada en molts municipis", insisteixen.

La Crida per Valls-CUP espera que l'equip de govern "ara que el composa un grup municipal que es defineix com d'esquerres, sigui sensible a la demanda social expressada últimament a través del Centre d'Estudis d'Opinió, en què dibuixa que més del 75% de la població catalana demana que qui tingui més, pagui més; i si és el cas de les empreses, d'entitats jurídiques amb poder adquisitiu, cal que a la nostra ciutat paguin més".
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada