2 d’agost de 2015

Més de 400 visitants assisteixen a la setena edició de la Festa de l'All de Belltall

Més de 400 persones han participat aquest dissabte, 1 d'agost, als actes de la VII edició de la Festa de l'all de Belltall. La Festa va començar amb el recobrat esmorzar popular amb pa de Guimerà, oli de les comarques tarragonines i all de Belltall, tot acompanyat d'embotits de Solivella, olives arbequines i avellanes de Reus i vi dels Cellers Roset DO Conca de Barberà. També van poder visitar l'exposició de fotografies d'eines del camp cedides per Ramon Torné de Sarral.

La presidenta de l'Agrupació de productors d'all, Montse Sànchez, va obrir l'acte presentant als ponents de la Cooperativa de l'Olivera i recordant com ella mateixa, fa 40 anys, va ser una de les participants en les visites que es van fer a Vallbona i que van ser la llavor de la Cooperativa l'Olivera. Després, el responsable de producció de l'Olivera va explicar com va néixer la Cooperativa, com funcionar i sobretot posar èmfasi en el valors socials i de conservació del territori  que fan. Sense oblidar la qualitat del producte de proximitat que produeixen, ja siguin vins o olis. Jaume Botey va  presentar la Cooperativa L'Olivera de Vallbona de les Monges i el seu llibre L'Olivera: terra i gent, amb motiu del 40è aniversari de la cooperativa. I va fer un repàs de l'entorn macroeconòmic i com iniciatives com l'Olivera permeten donar treball i conservar el territori 

En acabar la jornada tots els assistents van rebre un pa d'all elaborat per Forn Prats de Guimerà i també a una copa de Cava Portell de Sarral. Tot seguit es van sortejar els lots de productes de proximitat i es va fer el lliurament als guanyadors.

La presidenta de l'Agrupació i el President de l'Associació de Veïns de Belltall, Pep Lloses, fan un balanç molt positiu de la festa així com de les vendes i promoció de l'all de Belltall. Els visitants van poder adquirir productes de proximitat com vins, melmelades, conserves, formatges, cerveses artesanes  licors i també joies artesanes. I com no podia ser d'altra manera, alls de Belltall que es trobaven a la parada que l'Agrupació disposava identificats amb l'etiqueta que certifica l'origen.

Respecte a la producció del 2015, s'ha vist afectada per les condicions meteorològiques amb molta calor i poca pluja en l' època de creixement de l'all, però s' ha pogut obtenir una producció d' uns 2.100 forcs, de 50 cabeces d'all, que correspon a unes 6 tones d'all, un 10 per cent menys que l' any passat. Actualment hi ha 20 productors que planten alls dels quals el 70 per cent pertanyen a l'Agrupació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada