Tres autores de l'Alt Camp proposen 100 receptes de cuina amb melmelada

Nani Nolla, Mireia Jordana i Bet Carbonell són les autores del llibre 'La melmelada a la cuina', un volum editat per l'editorial vallenca Cossetània que proposa un centenar de receptes amb el denominador comú de la presència de les melmelades. Les recomanacions s'acompanyen d'una selecció de fotografies que han anat a càrrec de Nani Nolla.

'La melmelada a la cuina' desfà la imatge que les melmelades sols són pròpies per a determinats àpats. Així, hi apareixen receptes pròpies dels esmorzars, els berenars i les postres. Però també conté apartats on les melmelades també són presents en els aperitius, els entrants i els plats de carn i peix. "En cada apartat trobareu propostes suggeridores i divertides, en les quals volem demostrar que la melmelada pot anar més enllà de la torrada per esmorzar", expliquen les autores.

Així, s'hi poden trobar propostes que van dels Milfulls de pollastre amb melmelada de llimona, Llom de cérvol amb melmelada de préssec, Ànec amb maduixes o la tradicional Hamburguesa amb ceba caramel·litzada que en aquesta ocasió s'acompanya d'una melmelada de figues. També es mostra l'elaboració de Rotllets de llenguado amb salsa de llima o un Tàrtar de salmó amb melmelada de maduixa.

Les autores parteixen de receptes pròpies i d'altres de tradicionals però també n'han extret d'altres fonts treballant amb elles fins aconseguir el resultat esperat. També, en la majoria de les propostes, es parteix d'elaboracions senzilles que puguin ser a l'abast de tothom a qui li agradi experimentar davant els fogons.

Mireia Jordana va néixer a Palma però des de fa 17 anys té el restaurant Les Fonts, a Vila-rodona, on viu amb la seva família. Quan tenia 6 anys, li van regalar el seu primer llibre de cuina i, a partir d’aquell moment, l'afició ha esdevingut la professió.

Bet Carbonell va néixer a Barcelona i des dels 13 anys viu a l'Alt Camp. Ara viu a Vila-rodona i juntament amb Mireia Jornada elaboren melmelades artesanes a la seva empresa, Els Fruits Saborosos.


Per la seva banda, Nani Nolla va néixer a Rio de Janeiro però sempre ha mantingut un fort lligam amb el Camp de Tarragona. La passió per dues de les seves aficions, la fotografia i la cuina, l’ha portat a participar en aquest projecte. És l’autora del blog 'La cuina violeta'.
Share on Google Plus

About PortalNou Valls

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada